Linn Holward

At the countryside


I fredags lyckades vi tajma ledigt från båda jobben samma dag, så vi hyrde en bil och drog ut på vägarna. Vi hikade till toppen av Mount Coolum i hettan som visade sig bli ett riktigt jävla träningspass. Sedan körde vi inåt i landet, besökte små byar, åt på ett mysigt cafe och stannade längs vägen och handlade mango från en farm. Jag DÖR vad gott, de var så färska att vi kunde skala dem med händerna. Vi körde genom det bergiga landskapet till Kondalilla nationalpark där vi hikade ännu mer och tog oss ett dopp. Samma kväll hölls det dessutom drive-in bio i Eumundi så vi hamnade där också och såg två filmer. Första gången för oss båda på en drive-in, sjukt mysigt. Bästa dagen på länge. Tro't eller ej men vi ligger inte bara på stranden nuförtiden, utan jobbar massor också (tio timmar idag pjuh). Av någon anledning har kameran har råkat hamna längst ner bland allt jag äger och har (vilket i ju för sig inte är mycket haha) och jag glömmer ofta bort att fota. Jag ska försöka bli bättre på att dela med mig av bilder vår vardag. Hej så länge.
Home is where your heart is
Ett gäng bilder från senaste veckan


Tiden flyger iväg och det har redan gått sex veckor sedan vi satte vår fot här i Noosa för första gången. På ett sätt känns det som om vi har vart här längre än så, vi känner oss verkligen som hemma. 

Som jag skrev tidigare har vi nu blivit med extrajobb (förutom timmarna vi gör på vårt vandrarhem) för att dryga ut reskassan en aning. Tre dagar i veckan städar vi lägenheter på ett stort lyxhotell. Enkelt jobb och lättförtjänta pengar. Denna vecka ligger dock temperaturen på fyrtio grader i skuggan så all form av fysisk aktivitet är en pina, haha. Men vi är så jäkla glada över att vi lyckats få ännu ett jobb där vi kan jobba tillsammans. Trots att vi totalt saknar erfarenhet från de branscher vi nu befinner oss i har det gått jävligt bra. Ted har även fått jobbet som en av kockarna på en nyöppnad restaurang i närheten, men han vet ännu inte om han ska ta det eller ej. Pengar behövs men vi vill också ha tid över till att kunna njuta av paradiset vi befinner oss i. Tre och ett halvt år på högskolan och en lärarexamen är helt betydelselöst i vår situation, det kan i princip strykas från CV:t. Det som istället räknas är istället hur snabbt man kan diska eller hur många tallrikar man kan bära på armarna. Men det spelar ingen roll, visst saknar jag mitt gamla jobb som fan, men jag har hela livet på mig att vara lärare. Att ta sig fram på resande fot på andra sidan jorden innebär att man får uppleva mycket som man inte hade kunnat ana. Jag har lärt mig så galet mycket redan. Om mig själv, om andra människor och allt annat konstigt mellan himmel och jord. Nu måste jag sova för alla bokstäver flyter ihop på grund av min trötthet. Puss och kram.
Into the forest


I måndags hoppade nästan hela familjen Halse Lodge på en båt som tog oss mitt ut i ingenstans, till vackra Noosa Everglades. Detta ställe är en del av en stor nationalpark, floden kallas River of mirrors, och jag förstår varför. Vi paddlade kanot ungefär en halv mil och när vi kom fram bjöds det på grillad fisk till lunch. Sedan solade vi, badade i det otroligt varma mörka skogsvattnet och förundrades av alla djur vi såg. De ena konstigare än de andra. Jätteödlor som fightas och sedan parar sig, enorma örnar och de största läskigaste kattfiskarna jag någonsin sett. En jävligt bra dag.