Linn Holward

New earth café


Ledig dag är lika med -utforska nya platser. Vi tog bussen till Coolum beach, en av grannbyarna och där gick vi i second hand affärer och hängde i timmar på världens skönaste café. En av våra kollegor är vegan och det var hon som tog med oss dit. Vi åt en massa raw-food chokladkakor och drack det bästa iskaffet någonsin. Vad jag älskar när man hittar små guldkorn som detta ställe.

Detta armband fick följa med mig hem


På kvällen när resten av gänget hade stängt igen hotellresturangen gick vi till stranden allihopa och drack vin under en stjärnklar himmel. Livet just nu alltså.

 
Noosa river

En av kvällarna förra veckan på en båt i floden som rinner genom Noosa


Det finns en stor fördel med att jobba för vårt hotell och det är att vi får rabatt på utflykter och dylikt. Vi behövde inte betala en krona för vår båtresa i solnedgången och i söndags ordnade de grillfest för hela gänget i parken med mat, öl och stand up paddle-boards. Cheferna är schyssta och måna om att vi ska ha roligt. MEN vi jobbar fortfarande "gratis" och i ärlighetens namn har inte alla dagar vart en dans på rosor. Inom loppet av en vecka har jag fått lära mig att tillaga frukost i resturangen, gå baristakurs, lära mig att hantera kassan, vara servitris och dessutom hålla i ett välkomstmöte för ca trettio personer på engelska. Allt kändes bara stressigt och på tok FÖR jävla mycket. Som grädden på moset var det dessutom någon som stal varenda liten sminkprodukt jag ägde från vårt rum. Att leva med främlingar är inte alltid roligt. Några pissiga dagar med andra ord, men trots detta bestämde vi oss för att ge stället en chans, och det är jag glad för.

Vi befinner oss verkligen i paradiset, vi älskar att bo i denna stad. Det är ett härligt gäng som jobbar här, ungefär femton personer i 20-30 årsåldern. Nu när stressen lagt sig har vi så sjukt jävla roligt. Det spelar liksom inte så stor roll om vi jobbar eller inte, vi hänger tillsammans allihopa i vilket fall. Både jag och Teddan jobbar nu tillsammans i resturangen på kvällarna vilket betyder att vi alltid har samma schema.

Dagarna går så fort, livet härborta rusar verkligen på i rekordfart och jag tycks sällan finna tid till att skriva här, men jag vet att ni är många som kikar in här dagligen så jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade.
Puss och kram så länge.

Love at first sightDetta är utan av överdriva en av de vackraste platser jag någonsin sett.


Noosas nationalpark ligger bara några minuter från hotellet där vi jobbar och bor. Vi gick i nästan tre timmar idag och hann ändå bara se en bråkdel. Stora sköldpaddor simmade alldeles intill strandkanten och delfiner lekte nedanför klipporna. När vi stod längst ut på udden och tittade mot horisonten fick vi dessutom se enorma vita valar som hoppade fram och tillbaka. Här är det inget problem att hitta små avskilda drömstränder (vilket jag garanterat föredrar framför de trånga turiststränderna). Innan vi kom hit till Australien var det framför allt de stora städerna som lockade, men någonstans längs vägen ändrades vår uppfattning. Just nu finner vi faktiskt ingen anledning alls till varför vi skulle vilja bo någon annanstans. Storstäderna får vänta, och som det ser ut nu blir vi kvar här minst en månad.