Linn Holward

Say hello to my little friend


Var bara tvungen att visa er den töntigaste turistbilden någonsin. Jag tror jag är lite kär!
Idag har jag kramats med denna illaluktande men sjukt mjuka och gosiga koala, matat en Cassowary (världens farligaste fågel) med vindruvor direkt ur handen och stått precis intill en fyrameters-krokodil. Lite annorlunda att gå på ZOO här, inga glasburar som hemma direkt. Jag har matat och gosat med så många wallabies och kängurus att Ted nu tycker att jag luktar som en. En jävla bra dag med andra ord.
 
Life in Port Douglas

Jag är helt galet kär i detta turkosa hav och önskar att jag kunde bo alldeles intill det för resten av livet.
Här hängde vi i lördags och såg när sköldpaddorna simmade upp och ner. Åh!


Efter förra helgen följde dock ett gäng RIKTIGT pissiga dagar. Fick akupunktur på mina vader (vidrigt jävla ont) hos en kiropraktor och blev sedan liggandes. Jag kunde bokstavligt talat inte gå. Paniken. Att ligga och stirra upp i en tältduk var sådär - filmerna och böckerna jag hade med mig är nu avverkade. Även om man befinner sig i paradiset kan inte alla dagar vara perfekta... Meeen jag hoppas på att det ger sig snart, och så mycket bra har också hänt de senaste dagarna! Vi har träffat en hel del nya vänner och i helgen har vi bland annat grillat tillsammans, spelat beer-pong med goon (australiensiskt billigt boxvin) istället för bärs och hängt på söndagsmarknaden. Har inte haft tillgång till internet över huvud taget, därav den dåliga uppdateringen.Det blir verkligen varmare och varmare för varje dag som går här. Port Douglas ligger alldeles intill regnskogen och om ca en månad kommer regnsäsongen upp hit och med den 98% (!!!) luftfuktighet. Galet. Vi drar vidare nästa vecka tänkte vi, och vips kommer en kompis till en kompis hit och säger, häng med i min bil på torsdag!
Perfekt jävla timing. 

Så nu återstår bara ett par dagar på detta underbara ställe innan det är dags för nya äventyr. Can't wait.  

Damn good weekend


Igårkväll tog vi med oss ett gäng kalla och grillade burgare i parken medan vi såg solen gå ner. Sedan hamnade vi på den irländska puben där vi drack massor av vodka soda på happy hour, lyssnade till live musik och träffade en del sköna människor från vårt hostel. Fredagen var inte heller sämre då vi delade ett gäng ölkannor med några av våra grannar. Vi bor verkligen på det bästa hostelet någonsin.


Idag har vi hängt på söndagsmarknad (bästa! läs: farligt shoppingparadis), ätit världens godaste lokala mangoglass, sett oss omkring i stadens lilla centrum och hängt vid poolen på hostelet med en varsin bok. Trots att vi bara vart här en vecka känner vi oss faktiskt redan som hemma. Sakta men säkert börjar jag förstå att detta inte är någon solsemester som är påväg mot sitt slut, utan att vi faktiskt ska stanna här. Det gör mig om möjligt ännu lyckligare än förut.

Något som däremot inte gör mig lika lycklig är mina benhinnor och vader som bråkat i snart två veckor. Att bara gå till affären och handla är numera en ren jävla pina... så imorgon ska vi bege oss ut och försöka leta på en kiropraktor, hoppas på att kunna få någon hjälp trots att detta är en väldigt liten stad.