Linn Holward

Autumn in Australia
Royal gala, Jona gold, Red delicious,  Fuji, Granny Smith, Pink Lady... Livet på en äpple-farm. I mitt fall - packa, packa, packa, i Teds fall - plocka, plocka, plocka. Det är söndag och min lediga dag (Ted jobbar sju dagar denna vecka) och det finns inte en muskel i kroppen som inte smärtar efter en 55 timmars-vecka. Som om det inte vore nog drömmer jag om äpplen på nätterna.

Hösten är här på riktigt nu och den sista värmen här i södra Queensland är som bortblåst. Vi sover i alla kläder vi har på natten och hoppar runt i våra sovsäckar i huset, som precis som alla andra hus här i Aussie tycks vara tillverkat av papper haha. Genom springor från alla dörrar och fönster kryper den kalla luften in. Denna vecka har jag gått till och från jobbet i mörker, långa psykande dagar och hela situationen är jobbigare än vad vi hade kunnat tro. Men ändå är vi inte riiiktigt redo att ge upp än, för pengarna som växer på kontot i takt med planerna inför framtida resor är motivationen i vardagen. Aldrig hade jag nog gissat att vi skulle bli kvar här så länge. Mer än åtta månader nu och om några dagar landar jeans och tjocktröjor som mamma skickat med posten.
 
Annars då? Här händer inte mycket förutom att äta, sova, duscha, om och om igen. Möjligtvis hänga med våra housemates när tiden finns, det har nu även flyttat in ett engelskt par i vårt hus som är hur sköna som helst. Har unnat mig vardagslyx i form av online shopping inför sommaren och druckit oräkneliga mängder chai te. Förra helgen tog vi en taxi till krogen med våra nya engelska vänner vilket var en galet komisk upplevelse. Låt er ej luras av den blåa himlen på bilden, jag har inte sett någon sol den senaste veckan.
 
Anledningen till att bloggen ekar tom just nu är för att varken tid eller ork finns men förhoppningsvis blir det ändring på det snart.
 
Vi får se hur länge kropp och själ står ut här, men en vecka till (eller två eller tre) ska vi nog klara av allt! Puss och kram 
Easter weekend

För första gången sedan vi landade här ute i bushen på denna farm har vi haft en "riktig" helg, med andra ord: två dagar ledigt. Well, nästan i alla fall. Vi blev inringda i lördags och packade i 1,5 h (dock frivilligt). Alla dagar vi jobbar räknas inför det nya visumet om det blir aktuellt att söka ett sådant. 

Påsk alltså, saknaden efter familjen hemma är extra stor. Hösten har kommit till Aussie och regnet har vräkt ner konstant på senaste. Men att ha lite ledig tid har vart grymt skönt. Igår kväll fick vi besök av kollegor och pojkvänner och vi drack öl och vin och snackade en massa skit. 

Det är helt galet men vi har redan vart här i en månad! Tiden går fort. Men det har gått upp och ner, förra veckan blev jag liggandes två dagar pga ryggsmärtor. Det är bättre just nu och jag jobbar de vanliga överdrivet långa arbetsdagarna igen. Det enda vi kan göra är att ta en dag i taget, eller en vecka åtminstone! 

Önskar er alla en fortsatt bra påsk, för oss är det dags att krypa ner under filtarna för imorgon kallar äpplena igen.