Linn Holward

Mini vacation


Tidigt imorse kom vi hem från en fin liten semester-trip till Estland tillsammans med Teds föräldrar. Två dagar och en natt i Tallinn. Det har vart galet varmt och skönt, som vi nu inte alls är vana med längre haha. Men så jäkla gött med sommarväder. Har vart i Tallinn en gång tidigare, det dock var många år sedan och då var vi på spa-resa och såg inte lika mycket alls utav staden. Nu hade vi ingenting planerat och därmed en massa tid till att utforska.

Säga vad man vill om Estland, landet har stora kontraster mellan rikedom och fattigdom vilket t o m syns i Tallinn. Men de vackra delarna av staden är verkligen något speciellt. Som gamla stan här nedan (fortsätter på medeltids-tema sedan Visbyveckan med kyrkor, ringmur och trappgavelshus haha...)Med vår älskade vän Kadi-Ann!


Det blev några goda öl och en hel del mat. Vad annars.


Vi försökte även ta oss iväg från de värsta turist-stråken och tog oss till en annan stadsdel där det, trots en inte lika fin miljö, fanns mer intressanta ställen att hänga på. Vi hade sådan tur att en av våra bästa vänner som bor i Noosa (men kommer från Estland) var hemma och hälsade på. Hon gav oss en massa local-tips och så hann vi med att umgås lite grann trots hennes fullspäckade hälsa-på-alla-vänner-och-familj-schema. Om ca fyra veckor ska vi hälsa på henne, i Noosa! JAG KAN INTE FÖRSTÅ att det om knappa månaden bär av till Aus igen.

Nu ska jag bara hålla mig hemma (och på Åland förstås) tills vi åker. Kommer knappast undgå resfebern trots att vi gjort detta en gång förut.