Linn Holward

Stormy days on the coconut island

Marknad i Maenam igår kväll, gjorde inga materiella fynd men däremot hittade vi en jävla massa gött att stoppa i munnen. Alltså den hemgjorda glassen de serverar på gatorna i färska kokosnötter! Så. God. Låt er ej luras av bilden ovan, inget thai-käk för oss igår haha. Har inte ätit något annat sedan vi landade här, så hemgjord hummus, quesadillas + sjögräs sushi igår var så jävla gott. Fast imorse när vi vakande hade vi thai-käk cravings igen. Maten här är bara för jäkla god. Skulle kunna leva på den föralltid.


Vi kom hit till Koh Samui bl a för att vi tänkt besöka en nationalpark i närheten, men vi har inte gjort några utflykter alls då det regnat varje dag. Too bad! Men det är sådant som händer. Ön är mysig, speciellt här i Bophut där vi bor, men inte alls i vår smak. Stora pampiga lyxiga hotell och knappt en orörd strand-bit kvar. Skulle rekommendera Koh Tao framför Samui alla dagar i veckan! Bilden nedan är tagen i lilla lugna fishermans village. Centrum och Chaweng är galnare än Bangkok. På ett dåligt sätt alltså.
Läste någonstans att denna ö har flest kokosnöt-plantager i hela Thailand. Jag är beroende. Tomten i år önskar jag mig en livsförbrukning av färska kokosnötter. Och mango såklart. Det finns inget bättre.


Ikväll är det marknad här i Bophut där vi bor vilket betyder street food igen, yiho!

Happy weekend lovers.