Linn Holward

Another favorite place
Bilderna ovan är tagna i Adelaide förra veckan. Jag är inte snabb på att uppdatera här, meen det blir åtminstone av (nu och då). Ni vet att ni hittar mig på instagram under "holward" där det går en aning fortare.

Vi hade några riktigt bra dagar i Adelaide, kanske vårt bästa storstadsbesök i Oz hittills. Skön stämning, en stad med många parker och vackra gamla byggnader. Bland annat ett stort universitet där det vore en dröm att få plugga (ja, jag saknar det som fan ibland). Vi hade fyrtio grader och sol och på kvällen sjönk det nog inte till mindre än trettiofem. Härligt, men dåligt med sömn när man sover i en bil. Haha. Fan vad vi sov sedan när vädret ändrades. Adelaide är inte för litet, men inte heller för stort. Det gick bra med bil och vi kunde köra in och bo i princip mitt i stan. Allting i centrum kan nås genom att gå och cykla. En av våra favoritplatser var definitivt Central market, en jättestor saluhall där vi köpte kilovis med frukt och åt på olika små caféer. Påminde mig om Budapest fast ändå bättre. Vi kommer säkert att återvända hit en vacker dag.
 
Från en stad till en annan... I skrivandes stund sitter vi i bilen påväg mot biluthyrnings-firman. Dags att lämna bilen i Melbourne där vi sedan ska spendera helgen. Blandade känslor. Tråkigt att vår roadtrip är över och vi kommer sakna vår van men nu är det dags för ett nytt förhoppningsvis spännande kapitel... Hörs!
Nights in Adelaide

Med festival, högsommar och super väder var Adelaide helt galet bra även på nätterna och det blev några utekvällar. Överallt fanns sköna caféer och barer. Två kvällar hängde vi på området på Fringe Festival, en av staden största fester under året. Musik, konst, dans, cirkus, stand-up, osv. Man kunde äta dricka och kolla runt på området även fast man inte betalade för uppträdanden. Vi gick på Ebenezer night market och provade en massa lokalproducerade öl. Peel street och Leigh street är garanterat bästa tipset för barhäng i Adelaide. Det säga att de bästa ställena är de som är svårast att hitta och vissa barer var verkligen som ett "hål i väggen". På ett ställe fick vi gå ner i en källare.. Vakten öppnade en dörr i stenväggen och det var verkligen som en hemlig port till en sjukt fin bar. Aaah, storstadsnätter.

Sista kvällen i Adelaide och ett dopp i solnedgången.. Fy tusan vad jag kommer sakna att sova bredvid havet. Ikväll är nämligen SISTA natten i vår pärla som har tagit oss måånga mil.
Hiking in the Grampians

Hur jävla många nationalparker kan man besöka egentligen undrar säkert ni? Jag vet inte... svaret är nog hur många som helst och bara tid och ork sätter stopp. Igår hängde vi här hela dagen - i Grampians nationalpark i Victoria, ca två timmar från Melbourne. Tusen tack till våra tyska vänner för detta tips, sååå galet vackert. Gårdagen hamnar högt i topp över platser vi besökt på resan hittills. Parken är precis som alla andra parker i detta land enorm, men trots att vi bara hade en dag hann vi med säkert fem hiking trails. Upp och ner, upp och ner. Skam den som ger sig. Det var i varje fall inte 40+ som i Adelaide, då hade vi nog slutat i två blöta fläckar på en bergstopp någonstans. Detta område drabbades av en stor skogsbrand tidigare i år så många platser var avstängda och överallt kunde man se svarta träd. Förutom att gå och gå och blivit helt tagna över alla utsikter har vi träffat på en del kängurus och papegojor också. Vi har fått en dos av vildmarken alltså innan det nu bär av mot nästa stad... Melbourne!!! Som vi längtat.


Bästa solnedgången hittills? Jaaa