Linn Holward

Brisbane weekendBrisbane, en stad vi aldrig ens hade som avsikt att besöka, och detta var nu vår tredje gång. Det är inte min favorit av städerna i Australien, den är inte så jätte stor och en aning för ny och modern (haha) för min smak. Men Brissy har kommit att bli ett riktigt lyckopiller för oss. Vi kom dit när vi startade vår långa resa efter att ha sagt upp oss från jobben i Noosa, vi kom dit när vi precis blivit med jobb innan vi drog iväg till farmen, och nu efter att ha lämnat jobb bakom oss ännu en gång. Från att jobba ca tio timmar dagligen till att ligga på en hotellsäng och äta hämtmat, fan vad vi njöt. Från äppelträd så långt ögat når till höga byggnader och människor, latte på café istället för pulverkaffe och FRIHET. Göra vad man vill. Jag har aldrig känt en sådan lättnad tidigare över att lämna ett jobb/en plats som när vi åkte från äppelfarmen.

Vi hade verkligen den perfekta storstadshelgen de sista dagarna på vår resa. En hel del shopping blev det och massvis med gott käk. Räk-curryn med rosa kokosris är fan bland det bästa jag NÅGONSIN käkat. Vi har hängt i vår absoluta favorit-stadsdel West end på barer, caféer och marknader. Solen sken på oss och även om det är "vinter" där nu var det inte i närheten av så kallt som på farmen.

Happy happy days.
 
 
Bye bye Australia
Sista bilderna klickade från Down under denna gång.


Om det kändes konstigt när vi lämnade Sverige kändes det fan ännu mer olustigt när det efter så här lång tid var dags att lämna Aus bakom oss. Vi känner oss verkligen hemma där borta och hade det inte vart för att vi vet att vi så småningom ska återvända hade det vart jäkligt sorligt att lämna...

Jag älskar att flyga, att sitta och titta ut genom fönstret, drömma mig bort och se världen passera. Men denna flygresa som vi precis gjort, den vill man inte genomlida allt för ofta. Mer än tjugo timmar i luften och ett par dagar senare har vi nu landat hemma hos mamma och pappa. Ett dygn har vi vart här och det känns fortfarande... overkligt. Inte att komma hem, inte att krama familjen, när vi väl fick se varandra kändes det som att vi sågs igår. Men allt annat känns knäppt. Och fan vad jag är löjligt lycklig över att få sova i en överdrivet mjuk säng inlindad i ett duntäcke, äta grova mackor med Bregott på och öppna min GARDEROB, med en massa KLÄDER. Haha.

 
See ya later mate
Fan vad det känns overkligt att det snart är dags(!) Väskorna är packade och imorgon lämnar vi farmen för en helg i storstan... och sedan bär det av till flygplatsen. Nästa gång vi hörs är vi förmodligen på svensk mark, aah vad jag längtar efter alla där hemma!

Farm-livet har vart en lärorik tid såklart men också en kämpig och stundtals vidrig och psykande tid, haha. Just nu kan jag inte beskriva lyckan över att lämna detta ställe! Tack vare vårt slit här kommer vi nu hem med nästan lika mycket pengar som när vi lämnade Sverige förra året. En jäävligt skön känsla. Ett förlängt arbetsvisum blir inte av nu när vi lämnar tidigare än beräknat, men pengar är möjligheter... returbiljetten är redan bokad och nya äventyr väntar! Men dem får ni höra mer om senare, för nu väntar en sommar i Sverige.Detta år har vart bättre än vi NÅGONSIN kunnat drömma om. Så mycket har hänt och när jag tänker tillbaka känns en del av det redan overkligt. Vi har älskat Australien från första stund. Livet här har vart en blandning av fullkomlig frihet och hårt jobb. Vi har sett de mest fantastiska platser. Äventyr, road-trips och vänner för livet. Att dessutom ha möjligheten att stanna längre på platser och jobba osv har vart en precis lika viktig del av denna upplevelse. Vi har fått testat på att leva i en annan kultur på anda sidan jorden. Det är lönlöst att försöka summera något av detta i ord. Jag ångrar ingenting vi gjort och vart med om, trots upp och nedgångar... Denna resa är det bästa jag NÅGONSIN gjort, och jag har fått dela det med mannen i mitt liv. Det gör mig lycklig! Vi ses i höst mitt älskade Oz. Den andra september för att vara mer exakt. Tills dess... Later mate!