Linn Holward

Koh Tao island
På denna fantastiska gröna bergiga lilla ö har vi spenderat senaste veckan. Är alldeles kär då jag av någon anledning inte hade förväntat mig så mycket djungel och paradis-känsla. Thailand, you beauty.

Koh Tao är inte stor men vägarna är backiga och för att ta sig till pärlorna krävs en del hiking. Antar att ett hett tips för den late (haha) är att hyra moppe. Men vem har båttom, när man är här?!
Bilderna ovan är från vår absoluta favorit, den lilla viken Freedom beach. Tar man sig dit på morgonen får man stället för sig själv. Alldeles intill finns dessutom en liten utkiksplats dit man kan klättra upp (om man gillar att svettas haha) och se ut över hela ön.

Fynd från Melbourne som matchar vår trädgård!


Att november på Koh Tao innebar monsunregn, blåst och storm hade vi ingen aning om (då denna resa var allt annat än planerad). Vi har haft lika många regndagar som soldagar, om inte mer. Vissa vägar börjar bli översvämmade. Så här såg det i alla fall ut första kvällen nere i namnen här i Chalok bay när vädret visade sig från sin bästa sida!
Fördelen med lågsäsong - att vi med vår inte längre feta reskassa har råd med en egen liten villa som blickar ut över en palm-trädgård med en stor pool. Vi är dessutom dem enda som bor här för tillfället.

Dessa vyer alltså!
T o m vattnet är nästintill grönt.. och VARMT. Så jävla härligt. Man kan bara ligga och plaska flera timmar i sträck. Häromdagen såg jag dessutom en liten sjöhäst, det har jag aldrig gjort tidigare!


Jag tänker inte ljuga och låtsas som att jag är världens lyckligaste person. Det här med disken i ryggen är något som förstört en stor del av vår Thai-vistelse redan nu. Ligga-på-golvet-och-gråta-läge. Varje morgon jag slagit upp ögonen har smärtan vart värre, och eftersom jag fortfarande inte är i kontakt med någon läkare känns det hela en aning hopplöst. Jag vet inte vad situationen just nu beror på, kan vara att sängarna är hårda här, kan vara... precis vad fan som helst. Jag vet i alla fall att vi tagit rätt beslut som är påväg hem, detta är ohållbart. Idag har jag lovat mig själv att inte röra mig ur fläcken för att se om det hjälper. Imorgon däremot drar vi vidare till en annan ö. Ha en fin fredag!
Streets of Bangkok

Vi har landat i Thailand och hettan! Såå skönt. Ska jag vara ärlig hade jag inte förväntat mig särskilt mycket utav Bangkok. Storstad och Asien = kaos. Redan på flygplatsen var det kö en kilometer (överdriver inte) för att få tag på en taxi och läänge fick vi stå där vilket är lite lagom drygt efter 10h i luften. Men, vi kom fram till slut till vårt lilla guesthouse, det var kväll, staden var upplyst, överallt luktade det gott av kryddstark mat. Gatorna är mysiga, människorna vänliga, maten grym och shoppingen likaså. Vårt första intryck av Bangkok är positivt!

Vi har tryckt i oss mängder av ladyfingers (små bananer) till frukost och nu ska vi se om vi lyckas få tag i en taxi som kan ta oss till ett tempel vi är sugna på att besöka.

Det är dock dags för oss att dra vidare redan ikväll, har bokat sängar (bättre för min rygg än att sitta) på ett tåg som tar oss vidare neråt, nästa stopp blir ön Koh Tao. Vi kommer tillbaka till Bangkok i slutet av vår resa så har ni några tips på platser man bör besöka, resturanger... tell me!

Hej så länge.
Goodbye for now Australia

Det är dags! Väskorna packade ääännu en gång och en aning motvilligt lämnar vi detta underbara land som gett oss SÅ mycket de senaste 1,5 åren.

Vet inte hur noga jag berättat här i bloggen om vad som hänt, men pga skadorna i min rygg måste vi hem till Sverige igen. För att få ordning på mig och min kropp, utan att bli totalt ruinerade. Det är så jäkla tråkigt såklart, men det börjar sjunka in.. Bara att acceptera! Vi hade självklart inte tänkt resa runt för resten av livet men arbetsvisum här eller på Nya Zeeland låg högre upp på listan av drömmar än Sverige såklart. Jag väljer att tro att om det är meant to be kommer jag snart vara läkt och vi är tillbaka här igen. 

Nu är vi påväg mot Bangkok och Thailand, dels för att det blev billigt som fan och att det inte finna en chans att jag skulle klara av 25-30 h resande i sträck härifrån till Sve. Vem vill inte hänga på stranden i Thailand några veckor liksom? Lovar att hålla er uppdaterade så länge wi-fi är på min sida.

HEJDÅ älskade Down under.