Linn Holward

Karijini national park


Okej, ni som följt mig här på bloggen ett tag vet att antalet nationalparker vi besökt i Australien inte längre går att räkna på två händer. Jag har inte en jäkla aning om hur många vi sett, detta land är enormt, men denna hamnar i alla fall direkt på topp tre! Den var så häftig och annorlunda mot det vi sett tidigare.

Efter att ha kört nästan 170 mil från Perth kom vi fram till Karijini uppe i norr. Vi körde på en orm lika stor som halva vägen och en enorm fågel flög rakt in i vår bil, men bortsett från det, all good! Landskapet förändrades och blev mer och mer till bara... öken. Vi åkte på raksträckor som varande i ca 30 mil och stannade och sov på små rastplatser längs vägen i den röda sanden.

När vi äntligen närmade oss parken dök stora berg upp i horisonton - det var en skön känsla. Och sen bara sådär, tog vägen slut! Kvar var bara dirt roads. Dock var detta inte oväntat eftersom vi planerat denna trip länge. Vägarna var helt ok att köra på så länge vi inte mötte ett road train. Då sprätte gruset och sanden låg som en röd dimma som var omöjlig att se igenom.
 

Första doppet blev här i Hamersley Gorge.
Är osäker på vad det kallas på svenska, men en Gorge är alltså en stor spricka i berget, formad av naturen, av vatten. Man klätrrar neråt i berget och där finns alla de coolaste ställena gömda.

Vi simmade tvärsöver ett av vattenhålen och upp i ett annat och kom fram till detta. Som en liten spa pool, mitt i berget med vamt vatten och ett litet vattenfall. Hur fantastiskt?!