Linn Holward

Karijini part two
Den förädiska sanden! Vacker att se på men i själva verket fasnar den överallt. Mina skor är numera röda. Sista dagen i Karijini vaknade jag tidigt och klev ut ur bilen i pyjamas för att upptäcka att en nyfiken Dingo (vild hund) stod och tittade på oss. Så häftigt.

Sedan drog vi vidare in i parken och jag tror att vi hade lyckats spara det bästa till sist. Att hika i Karijini med en disk som sitter fel i ryggen, det kan jag väl inte påstå att jag vill rekommendera till någon människa på jorden. Men hög på värktabletter kan man ändå åstadkomma en hel del (haha tragiskt) och ner i berget kom jag till slut! Och det är jag så in i helvete glad för. Hancock Gorge var absolut den häftigaste platsen i hela nationalparken enligt oss. Det var en aning svårt att fota nere i grottorna och om bilderna ger någon rättvisa vet jag inte.Vi fick vada genom vatten, klättra genom att hålla oss i bergsväggarna och simma för att ta oss längst in. Bästa sättet var att köra "spiderwalk" som Teddan gör här ovan. Rätt problematiskt för mig, jag tog mig ner på mitt eget sätt, blev bara lite blötare. Haha.

Helt klart ett av de bästa doppen någonsin!

Vi gjorde detta själva utan guide osv utan några som helst problem. Skulle vi däremot gjort denna roadtrip ett par månader senare skulle vi hamnat mitt i wet season och en flod skulle kunna svept oss undan på bara ett ögonblick. Längs alla vägar fanns metstickor som var upp till två meter höga. Kan inte ens föreställa mig vattennivån om någon månad.

På vägen tilbaka från Karijini stannade vi i en liten by för att tanka. Förutom att vi chockades av besinpriserna (dubbla mot östra Australien) fick vi dagens temperatur klart för oss eftersom de hade en stor termometer på väggen. Den visade 43 grader. Fytriotre! Haha man måste väl älska öken klimat. Himla härligt, innan 07.00 på morgonen...Hellre en svettig bil än en iskall - som vi fick uppleva förra roadtripen när det sjönk till 7 grader i Blue Mountains. Anyways, denna plats, tips till alla som för sig att resa till Western Aus.
#1 - Evelina Larsson

Herregud vilka bilder! Ser riktigt häftigt ut. Australien verkar vara ett fantastiskt land 💜

#2 - Elin

Häftigt! Det lägger vi på Blogg.se startsida.

Svar: Det var det också! En av de bästa resorna i livet hittills. Vad roligt att ni vill dela på startsidan!
Linn Holward

#3 - Veronica

Nu blev man ju inte alls mindre sugen på att resa till varmare breddgrader när november är här - grått, mörkt och rått :)

#4 - ISA

skulle inte banga att vara där alltså ;)

Svar: Kom hit! Världens bästa land
Linn Holward

#5 - Sofia

Så himla vackra bilder ;) Ser så himla mysigt och coolt ut! ;)

Svar: Tack så mycket!
Linn Holward

#6 - Lili

Vilka fina bilder, det ser helt underbart ut! Där skulle jag verkligen vilja vara.

Svar: Åh ja, en fantastisk plats på jorden. Tack så mycket :)
Linn Holward

#7 - Ninni

Häftiga bilder! :)

Svar: Tack!
Linn Holward

#8 - kmstyle.blogg.se

häftigt!

#9 - Amanda

Otroligt häftiga bilder!! :D

Svar: Tack!
Linn Holward

#10 - saga

Ser helt otroligt ut, vilken resa!!

Svar: Det var det också:)
Linn Holward

#11 - Patricia

SÅ häftigt!! Otroligt fina bilder!

Svar: Tack!!
Linn Holward

#12 - Ellen

wow va fint och häftigt!