Linn Holward

Koh Tao island
På denna fantastiska gröna bergiga lilla ö har vi spenderat senaste veckan. Är alldeles kär då jag av någon anledning inte hade förväntat mig så mycket djungel och paradis-känsla. Thailand, you beauty.

Koh Tao är inte stor men vägarna är backiga och för att ta sig till pärlorna krävs en del hiking. Antar att ett hett tips för den late (haha) är att hyra moppe. Men vem har båttom, när man är här?!
Bilderna ovan är från vår absoluta favorit, den lilla viken Freedom beach. Tar man sig dit på morgonen får man stället för sig själv. Alldeles intill finns dessutom en liten utkiksplats dit man kan klättra upp (om man gillar att svettas haha) och se ut över hela ön.

Fynd från Melbourne som matchar vår trädgård!


Att november på Koh Tao innebar monsunregn, blåst och storm hade vi ingen aning om (då denna resa var allt annat än planerad). Vi har haft lika många regndagar som soldagar, om inte mer. Vissa vägar börjar bli översvämmade. Så här såg det i alla fall ut första kvällen nere i namnen här i Chalok bay när vädret visade sig från sin bästa sida!
Fördelen med lågsäsong - att vi med vår inte längre feta reskassa har råd med en egen liten villa som blickar ut över en palm-trädgård med en stor pool. Vi är dessutom dem enda som bor här för tillfället.

Dessa vyer alltså!
T o m vattnet är nästintill grönt.. och VARMT. Så jävla härligt. Man kan bara ligga och plaska flera timmar i sträck. Häromdagen såg jag dessutom en liten sjöhäst, det har jag aldrig gjort tidigare!


Jag tänker inte ljuga och låtsas som att jag är världens lyckligaste person. Det här med disken i ryggen är något som förstört en stor del av vår Thai-vistelse redan nu. Ligga-på-golvet-och-gråta-läge. Varje morgon jag slagit upp ögonen har smärtan vart värre, och eftersom jag fortfarande inte är i kontakt med någon läkare känns det hela en aning hopplöst. Jag vet inte vad situationen just nu beror på, kan vara att sängarna är hårda här, kan vara... precis vad fan som helst. Jag vet i alla fall att vi tagit rätt beslut som är påväg hem, detta är ohållbart. Idag har jag lovat mig själv att inte röra mig ur fläcken för att se om det hjälper. Imorgon däremot drar vi vidare till en annan ö. Ha en fin fredag!
#1 - Maria Larsson

Jösses vilka underbara bilder!

Svar: Haha men åh tack:)
Linn Holward