Linn Holward

Queen Victoria night markets

Onsdag kväll i Melbourne och vi har precis kommit hem från Queen Vic night markets. Tog inte allt för många bilder för jag blev alldeles till mig somvanligt och klämde och kände på allt fint istället. Alltså, en av alla miljonstals saker jag kommer at sakna med Australien är alla dessa marknader. Förutom as god street food och live musik i varje hörn var denna fylld av små stånd med prylar, handgjorda smycken och kläder precis i min smak - nästan alla från butiker från Melbs olika stadsdelar. Perfekt för mig som är ny och inte har koll på utbudet. Drabbades av beslutsångest så ingen shopping ikväll, men däremot är min väska fylld med små kort med uppgifter till nya favorit designers.


Annars då? Melbourne är en märklig plats där vädret går upp och ner som att vända på en pannkaka (jag fyller 25 imorgon, börjar alltså tydligen bli gammal och använda mig av töntiga uttryck). Häromdagen låg vi på stranden och pustade, 30+, sedan dagen efter 14 grader. Spöregn. Den kontrasten fick oss att frysa som små skitar. Bortskämda, tänker ni i Sverige. Det tänker jag inte förneka.
Vi har hunnit hänga med Pauline en hel del och mer ska det bli. När vi träffas är det som att tiden stått stilla och jag inser alltid hur mycket jag saknat den underbara människan. Denna gång var rekord, 1,5 år sedan sist.