Linn Holward

Streets of Bangkok

Vi har landat i Thailand och hettan! Såå skönt. Ska jag vara ärlig hade jag inte förväntat mig särskilt mycket utav Bangkok. Storstad och Asien = kaos. Redan på flygplatsen var det kö en kilometer (överdriver inte) för att få tag på en taxi och läänge fick vi stå där vilket är lite lagom drygt efter 10h i luften. Men, vi kom fram till slut till vårt lilla guesthouse, det var kväll, staden var upplyst, överallt luktade det gott av kryddstark mat. Gatorna är mysiga, människorna vänliga, maten grym och shoppingen likaså. Vårt första intryck av Bangkok är positivt!

Vi har tryckt i oss mängder av ladyfingers (små bananer) till frukost och nu ska vi se om vi lyckas få tag i en taxi som kan ta oss till ett tempel vi är sugna på att besöka.

Det är dock dags för oss att dra vidare redan ikväll, har bokat sängar (bättre för min rygg än att sitta) på ett tåg som tar oss vidare neråt, nästa stopp blir ön Koh Tao. Vi kommer tillbaka till Bangkok i slutet av vår resa så har ni några tips på platser man bör besöka, resturanger... tell me!

Hej så länge.
#1 - Anonym

Missa inte koh phangan! Ligger precis brevid koh tao, många precis som jag hade bara hört att det var en riktig party ö, men bara man håller sig borta från södra delen av ön så finns det så himla mycket att utforska där. Hyr en moppe och åk runt hela ön och besök alla stränder! Min favorit strand var coconut beach. :)

Yennifer

Svar: Haha ja det är precis vad vi hört också och därför valde vi Koh Tao. Men tack för tipset! Låter som en himla bra idé! :)
Linn Holward

#2 - Veronica

Åh vad härligt att ni har Koh Tao framför er! Det är en av mina favoritöar i Thailand. Tips är att se utsikten över Nangyan Island, som ligger precis brevid Koh Tao. Deras snorkelturer och dykning är också himla bra! Se till att bo på hamnens sida av ön så får ni se fina solnedgångar och bra restauranger vid vattnet. Jag besökte Koh Samui men det var inte alls lika mysigt som Koh Tao. Skulle dock rekommendera Ao Nang och ta en dagstur till Hong Islands därifrån. Koh Phi Phi är också mysigt med strandhäng och fest. Jag har nyligen bloggat om just dessa ställen, så kolla gärna in mina senaste inlägg om du vill se bilder. Hoppas ni får en fortsatt fin resa!

Svar: Tusen tack för tipsen! Kram
Linn Holward