Linn Holward

As the sun goes down - Pinnacles desert



Radiotystnaden är över!
På denna fantastiska plats tillbringade vi vår sista kväll på vägarna för denna gång. Pinnacles desert, Nambung, några timmar norr om Perth. När solen gick ner och himlen färgades sådär rosa som den gör här ute blev denna plats helt jävla magisk. Det kändes lite som att vara på en annan planet.

Jag har massor att berätta och bilder att gå igenom, såklart! Stay tuned.
Blandade känslor att vara tillbaka i storstan måste jag säga. Denna gång har vi dock packat upp väskorna i utkanten av Fremantle istället för city. Dags att ta tag i nästa steg och återuppta läkarbesök osv, MEN först ska vi ha en bra helg och vi börjar med att dyka ner i lösgodispåsarna vi fått med oss från IKEA, hehe. Lycka! Jag fick en släng av (oväntad) hemlängtan inne på det gulblåa varuhuset. Glögg, pepparkakor, julpynt... sådant man aldrig riktigt fick ta del av förra året.



Hursomhelst, vi må ha haft den bästa bästa roadtripen men efter fjorton dagar ute i ödemarken, utan rinnande vatten eller riktiga toaletter, ska det bli grymt skönt att sova i en riktig säng inatt.
Kram på er alla som kikar in här varje dag.
Adventures in Western Australia

I lördags drog jag och Teddan iväg i en fullpackad campervan för att upptäcka västra Aus. Är glad över vår erfarenhet sedan vi bodde i en van 1,5 månad tidigare i år... För nu befinner vi oss verkligen i ödemarken, på riktigt! Haha. Jag har varken internet eller el till min dator så det blir dåligt med uppdatering här. Följ mig istället på instagram (namn: holward). Planen är att va tillbaka i stan om två veckor och då lovar jag att bjuda på en maaassa grymma bilder!


En lycklig Ted som precis kört 165 jävla mil från Perth upp till Karijini national park i norr. Vi gjorde det på två dagar, vilket jag får sota för nu (ryggen...). Men de fantastiska platser vi sett redan, åh!


Better days will come
Livet just nu. Ständigt upp och ner som en berg-och-dal-bana.  

Röntgensvar. Möten med läkare. Positiva besked. En mild buktning på en disk i ryggen. ”Det kunde vart mycket värre”. Lättnad. Att äntligen få veta något om smärtor som funnits med i över ett års tid. Hopp. Glädjetårar. Ångest som släpper. ”Du kommer kunna leva ett aktivt liv igen utan att det förvärrar skadan”. Vidareskickad till Physio. Nya tolkningar av samma röntgensvar. ”Sa inte doktorn något om det här? Eller det här?”. Nya vinklar. En skada som är medfödd? Du kan bli bättre, men detta kommer finnas med hela livet. Mängder av instruktioner. Några ”det här kan du göra” bland ett helt jävla hav av ”sådant här kan du glömma”. Återigen tårar, men inte av glädje. Hopplöshet. TRÖTTHET. På smärta, på kroppen, på läkare, på sjukgymnaster, på kiropraktorer, akupunktörer, som alla säger olika saker.

Idag är jag ledsen. Så jävla ledsen över att jag befinner mig i ett land där en besök hos en Physio kostar tusen spänn istället för hundra. För att ha engelska som andraspråk inte direkt är en fördel när man ska få läkartermer och röntgenrapporter förklarade för sig. Än så länge denna resa har merparten av reskassan gått till sjukvård. Vilket egentligen inte spelar någon roll längre, för det finns inget att göra åt saken. Mest ledsen är jag över att sitta i denna situation med en halvt trasig rygg utan att veta varför.

Måste fokusera all energi på att bli bra. På att tänka positivt. På att försöka förstå. På att acceptera. Vad som än nu är orsaken till allt detta, ska fan inte få spela roll, för jag tänker få tillbaka den starka kroppen jag än gång hade!


Ikväll har vi hängt på sjukhuset ännu en gång för att hämta ut röntgenplåtarna på CD, så att jag har dem med mig den dagen vi kommer till Sverige. Sedan drog vi vidare ner på stan för en fredagsöl och häng på Perths Twilight night markets. Viktigt att avsluta en rutten dag på bästa sätt. Vi handlade en massa gott och åkte hem och kröp ner här i sängen. Dags att packa ihop, IMORGON drar vi iväg på nya äventyr! Road-trip time! Lovar att hålla er uppdaterade så gott jag kan!

Lyckades haffa en The Doors tröja sjukt billigt pga av att hon i kassan tydligen slog in fel belopp... typ det enda flytet jag haft senaste veckan (haha). Det ska det bli ändring på. Godnatt mina vänner!