Linn Holward

Notes from the road

"Tisdag den 27:e okt. Vi lämnar Shark Bay bakom oss med Cat Stevens "It's a wild World" på bilradion. En låt titel som passar in rätt bra på vad vi fått erfara den senaste veckan. Vi har besökt många speciella platser, många så orörda av oss människor. Jag har alltid fascinerats av öknen, varför vet jag inte? Det är ett stor ingenting. Och kanske är det där charmen ligger. När man kör bil här får man vara beredd att stanna för alla möjliga djur. Man ser de stora skuggorna från örnarna som cirkulerar ovanför bilen, på jakt efter käk. Närsomhelst får de får sig att dyka ner efter något, som ett smaskigt road-kill på vägen, och då är det bara att sakta ner och ligga på tutan. På platser som dessa, både på land och i vattnet, är det vi människor som får se upp för djuren och inte tvärtom.

Idag har vi träffat vilda delfiner i Monkey Mia, stått ute i vattnet bara några meter ifrån dem. Vi har sett en haj (dock en ofarlig söt liten rev-haj) cirkulera i det grunda varma vattnet på Shell beach, en strand som består endast av små vita snäckskal. En vacker syn!

Vi har tagit resans tredje dusch. Tredje! På elva dagar! Tur att havet finns. Trots att det var en kalldusch i ett ofräscht omklädningrum var dagens dusch ändå sjukt uppskattad. Sedan har vi såklart, bilat. Vad annars?! Många, många mil. Spellistan börjar bli utnött. Liksom rumpan och ryggen. Lanskapet har återigen ändrat sig och vi ser nu träd för första gången på över en vecka".