Linn Holward

Days in Perth, Western Australia


En vecka har gått sedan vi kom hit men jag skulle nog säga att vi kände oss hemma redan efter ett par dagar (inte för att vi någonsin verkar ha problem med att känna oss hemma i detta land). PERTH är alltså huvudstaden i Western Australia, i princip den enda staden på en yta lika stor som hela västra Europa. Trots sina 2 miljoner invånare känns Perth mer som en småstad i jämförelse med Sydney, Melbs och Brisbane. Det är enkelt att ta sig och enkelt att hitta och bussarna är gratis för att hålla bilarna ur stan, så jäkla bra! Läste någonstans att denna stad snittar flest soltimmar per år i Aus och vädret har vart grymt sedan vi kom hit trots att det "bara" är vår. Runt 30 grader, men utan hög luftfuktighet, vilket gör det hela mycket mer behagligt.


Överallt i staden finns massor av gröna parker, bland annat Kings park (som är större en New York's central park) där man kan se ut över hela Perth. Där hängde vi i lördags med ost och en flaska vin och såg solen gå ned och staden lysas upp. I arenan nedanför spelade Robbie Williams, så vi fick underhållning med på köpet, haha!


Jag fick träffa en läkare med en gång vi kom hit som skickade mig vidare på röntgen. Enligt honom skulle jag behövt kolla upp detta för längesedan, men sjukvården i Sverige ville hellre börja längst ned med uteslutningsmetoden (trots att jag haft smärtan i ett år). Därför hann jag inte få mer än piller och sjukgymnastbesök under tiden i Sverige. De ville avvakta några månader med röntgentid, sjukvården här går tusen gånger snabbare MEN du får betala själv. Några tusenlappar för en röntgen och nästan en tusing per läkarbesök SVIDER så in i helvete, men jag hade inget val. Pga av att jag domnar i benen osv misstänker de att något kan vara i kläm i min rygg. Nu väntar vi i alla fall på svar och uppföljningsbesök. Ingen idé att deppa mera, it is what it is! Det var tänkt från början att vi skulle stanna här ett par dagar och sedan dra iväg på road-trip längs kusten, men de planerna får ligga på is tills vi vet mer...

Vi har gått på musem också, Perths art gallery och WA museum där vi sett levande och uppstoppade djur som finns här i trakterna. EN STOR ÖGONÖPPNARE haha och jag tror att vi kommer vara aningen räddare denna gång när vi ger oss ut med bil i skogen och nationalparkerna. Väldigt intressant dock!

Teddan slappar (läs: svettas) i en av stadens alla parken häromdagen.


Några ynka dagar kunde vi överleva på hostel, i en skranglig våningssäng i ett rum med svettiga killar. Folk som flyttar in och ut, nudelätande människor som dricker sprit vid poolen 24/7. INGET för oss längre. Världens bästa Ted hittade en grym internetsida där människor hyr ut rum i sina hus och nu bor vi istället i förorten Maylands bredvid Swan river (as fint). King size säng, egen igång med kök, vardagsrum, cyklar och INTERNET. Allt för samma pris som det hostel vi flyttade ifrån. Herregud så värt!

Fan vad med text det blev denna gång! Mycket att berätta helt enkelt, hörs snart igen.