Linn Holward

Last ones from Indonesia

Sista dagarna på Bali hängde vi bl a här - i Uluwatu. Fina vyer med branta klippor rakt ner mot vattnet, inte särskilt badvänligt men vi, liksom många andra, satt uppe bland de mysiga resturangerna och kollade ned på modiga surfare. Har ALDRIG sett högre vågor. Länge satt vi där, och och sa ooooh och aaaaah (haha) när surfarna slungades ut i havet. När de sedan ska ta sig in måste de paddla tillbaka in mellan två stora stenar - enda vägen ut och in (där jag står på bilden).


Med siktet inställt på fisk och skaldjur besökte vi berömda Jimbaran beach, men att sitta på en strand och äta middag vid långbord med ca 500 andra (skojar inte) lockade oss inte och vi flydde fältet. Bort från turisterna, längs trånga, stökiga gator.. och där hittade vi nya guldkorn.

Innan flyget lyfte åkte vi tillbaka in till stan och Seminyak, där vår vistelse i Indonesien hade börjat, ungefär tre veckor tidigare. Vi kollade in shoppingen (utan att shoppa, rätt stolt faktiskt, för shoppingen var BRA). Vi pratade om alla nya minnen över rödvin och italienska desserter och sista dagen köpte vi sådana minnen som definitivt varar för evigt - tatueringar. Två mindre på mig, en större på Ted. Visar bilder senare!


Åker man hela vägen hit från exempelvis Sverige med förväntningar på en paradis semester skullle mitt tips vara att spendera så lite tid på själva Bali som möjligt. Öarna runtkomkring är så jäkla mycket finare. Balineserna är otroligt vänliga, kulturen intressant och maten god. Men det är sedan hjärtskärande med alla taniga rabiessmittade hundar som driver omkring och Bali är på tok för skitigt. Mycket tursiter och mycket fylla - lite granna Australiensarnas billiga paradistillflykt. 

Vi är i alla fall grymt nöjda med vår resa! Det vi kommer sakna mest är den otroliga värmen, 35 grader mitt i natten... Att sitta på små kuddar på golvet och äta helt fantastiskt mat... för inga pengar alls. Att bara kunna gå och sätta sig på resturang tre gånger om dagen + äta en jävla massa färsk frukt (MANGO).

Äventyret fortsätter, nu vi har landat i Australien igen! Men mer om det en annan gång...