Linn Holward

Nusa Lembongan island

Efter ännu en helvetesresa på Balis hav med höga vågor och vatten som kom in i båten har vi hängt i Nusa Lembongan (ligger nedanför Bali) i två dagar. Båten hit var någon timme försenad, i hamnen var det sedan lågvatten och vi blev avsläppta på en flotte där vi blev sittandes 45min. En fiskebåt hämtade upp oss och när den sedan kom till stranden för andra gången med packningen ombord fattades pengar från vår låsta väska... en aning surt. Det ständiga resandets baksida antar jag. Att ta sig runt i Asien tar TID, bara att acceptera och go with the flow, det är så det funkar och vi kan trösta oss med att resan tillbaka över till Bali gick som den skulle. Vi har nu hamnat i Jimbaran där vi ska stanna två nätter och har för första gången på länge riktigt snabbt wi-fi, så här kommer bilder!


Första morgonen vaknade vi tidigt somvanligt redo att upptäcka varenda millimeter av ön (det kändes så åtminstone). Vi trampade iväg på våra hyrda cyklar, på vägar, obefintliga vägar, över stig, sten och en vinglig hängbro till grann-ön. Vi stötte ihop med ett amerikansk par från båten dagen innan som vi gjorde sällskap med. Vi cyklade i nästan åtta timmar totalt (hej skavsår i röven) och fick se en massa häftiga platser. Bland annat små vikar med kristallklart uppfriskande vatten, den blå lagunen, sjögräsodlingar och klippor där vattnet studsade nästan tio meter upp i luften.

Helt slut efter allt cyklande i värmen hittade vi lyckligtvis en bar med en infinity-pool på taket där vi drack rom med ananas och sedan stannade vi i hamnen och såg solen gå ner. Vilken jäkla bra dag!


Havet när det är som allra bäst


För andra gången denna resa kom lite magbesvär med i bilden, svårt att komma ifrån i länder som dessa, trots att vi bara käkat grönsaker, frukt och fisk vår vistelse i Bali. Så istället för snorkling blev det strand-häng igår. Somvanligt här i trakterna är halva ön städad och otroligt vacker medan vissa platser skulle kunna vara en soptipp. Igår när vi låg på stranden nedanför vårt boende fick Ted ett frigolit-block i huvudet och jag en plastpåse i ansiktet när vinden slog till. Jag har själv sett lokalborna slänga allt från yoghurtförpackningar till cigg i havet. Breaks my heart. Men Nusa Lembongan är VÄL VÄRT ett besök, vattnet är det mest turkosa och fina och det finns massor att upptäcka på ön.
Två andra bra saker på denna ö, frulle på Bali eco och grillad fisk i banan-löv på lilla underbara Warung Bambu. Tips för er som någonsin får vägarna förbi. Nu ska vi ut till hotell-poolen, jiho!
#1 - Lili

Vilka härliga bilder. En fråga bara: är de tagna med systemkamera och redigerar du dem innan du lägger upp dem? Jag skulle så gärna ta med både systemkamera och laptop på semestern, men har ännu inte riktigt vågat. Dels av rädsla för att de ska bli stulna eller borttappade under själva flyget, eller att jag ska fastna alldeles för mycket vid datorn. Samtidigt vill jag ju gärna kunna utnyttja tekniken till max. ^^

Svar: Det är lite olika, ibland fotar jag med iPhonen för att de bilderna går fortare att ladda upp med långsamt internet.. Haha. Men ja, annars är det en kompakt liten systemkamera jag använder och brukar ofta redigera ljus och kontrast innan jag bloggar (om jag har tid). Du behöver absolut inte vara rädd för att ta med dyr kamera och dator, ha dem i handbagaget på flyget som du sitter med och ta med en väska med lås så att du kan ha dem inlåsta även på rummet. Dock brukade jag aldrig ta med datorn förr när jag åkte på semester några veckor, som du skriver, man vill inte ägna tid framför en skärm. Nu har vi inget "hem" längre och eftersom som vi lever genom att resa runt och har gjort så senaste året blir det ju automatiskt att jag har med mig dator och kamera överallt:) Fördelen med att ha med sig tekniken och blogga på plats är att det blir mer som en dagbok, tiden går fort när man reser och bloggar man i efterhand brukar det vara svårt att minnas vad man gjorde och kände i stunden. Kram
Linn Holward