Linn Holward

Paradise island

Äntligen har vi hittat en plats som vi verkligen älskar helhjärtat. Eller ja, nästan en vecka har gått sedan vi kom fram hit till Gili air på en vinglig liten båt som gav mig klaustrofobi och hjärtklappning(haha). 

Förvånade och (så jävla) glada över tystaden och avsaknaden av trafik gick vi tills sängs i vår bungalow efter att ha ätit färsk mango från trädet på gården. Vaknade upp tidigt och begav oss de ynka meterna ner till havet för att snorkla. Ner i det klaraste vattnet, koraller och färgglada fiskar och vid revets slut, sköldpaddor. Helt orädda fantastiska varelser och vilken känsla att simma med dem. "You're lucky, veery lucky" sa lokalborna åt oss då de vanligtvis brukar hålla sig undan. En ny morgonrutin var född såklart. Upp tidigt, äta omelett och massvis med färsk frukt som serveras varje morgon(lycka) och sedan rakt ner i plurret. Har träffat dem varje morgon men aldrig sett till dem dagtid.

Tiden har rusat trots att vi i princip inte gjort något. Simmat, solat, läst, vilat och ätit. Om och om igen. Här äter man färsk grillad tonfisk på stranden för 30 spänn och det är utan tvekan den godaste av firrar jag käkat. 


Här finns inga bilar utan cyklar och hästar gäller som transport. Gili air är inte stor alls, någon kilometer lång och bred med sandstrand runt hela ön. På kvällen blir det MÖRKT och det som hörs är syrsorna och vågarna från havet. Soluppgångarna/solnedgångarna är verkligen något speciellt. Ur högtalarna spelas reggaemusik och resturangerna har soffor på stranden. Avslappnad atmosfär och lokalborna (denna ö hör till Lombok) är jätte trevliga. Alla är inte bra på engelska såklart men de som kan pratar gärna och mycket haha. Är osäker på hur många som är bosatta på ön, men en hel del, här finns t o m en skola. Familjerna lever med alla sina djur på gården där de går fritt, kossor, getter, höns. 

Kanske hade jag trott att jag skulle kunna bli uttråkad på en plats som denna där det inte direkt händer något, men sanningen är att jag älskar det mer för varje dag som går.

En morgon när vi satt på strandkanten och tittade på soluppgången. Ja, ni fattar.
#1 - Lili

Åh, vad härligt det ser ut. Riktigt fina bilder!

Svar: Tusen tack! Härligt är det allt:)
Linn Holward

#2 - Esmeralda Edenberg

Jag var på Gili Trawangan som är en av dom andra tre Giliöarna och åh vad jag saknar det! Blev lika kär som du verkar ha blivit och jösses vad jag vil tillbaka dit. Vi hade också sällskap av sköldpaddor när vi var ute och snorklade och vilken mäktig och harmonisk känsla det var!

Svar: Vi besökte Gili T också, men bara en snabbis. Lite stökigare än Gili air men alla öarna är ju så härliga! Snorklingen är bäst, älskar att man bara kan simma ut till revet direkt från stranden. Besökte du bara Gili eller var du på Bali också?:) Kram
Linn Holward

#3 - Tina

Ser verkligen underbart ut!

Svar: Det var det också :)
Linn Holward

#4 - Josäfin Andersson

shit så härligt! Underbara bilder :D

Svar: Tusen tack :)
Linn Holward

#5 - Fröken

Vad härligt det där såg ut! Hoppas ni har en trevlig resa? :-)

Svar: Super härligt! vi hade/och har en grymt bra resa :)
Linn Holward

#6 - Josephine

Men åh vad vackert!! Vad roligt att få vara där :)

#7 - Maria

Verkligen en paradisö!! :)