Linn Holward

The Island of contrasts


Innan vi lämnade Ubud hann vi även med en dagstur genom centrala och norra delen av Bali. Lokaltrafiken är inte mycket att hurra för och jag skulle heller inte rekommendera att köra själv då trafiken är helt jäkla galen. Vi hyrde en chaufför för dagen vilket är det bästa sättet att se sig omkring här (och inte heller dyrt). Han hade sina ställen han ville visa oss och sedan kom vi med önskemål.

Vi stannade högt uppe i bergen och förundrades över utsikten, besökte ett tempel som låg alldeles intill en sjö och stannade och badade i hamnorten Lovina med sin mörka strand och gråa grumliga vatten. Det ska bli intressant att se hur hav och stränder skiljer sig mot södra Bali - som de sägs göra.

Han tog oss även till "hot springs" ett utomhus badhus inne i djungeln och Gitgit, ett av öns alla vattenfall. Somvanligt delar jag bara med mig av bilder på det som jag anser vackert men intrycket efter att ha bilat runt Bali en dag är väldigt... splittrat. Denna fina ö med sin delvis gröna natur är så oerhört SMUTSIG. Lokalbefolkningen lever på turismen (såklart, och de pengarna är livsnödvändiga) och det märks såväl, överallt, du kommer inte ifrån det. Det optimala när man kommer fram till ett vattenfall vore såklart att känna den totala tystnaden omgiven av djungeln. Men här verkar allt vara gjort till turistattraktioner. T o m vid vattenfallet betalar du inträde (bara småpengar, men det är inte det väsentliga) och sedan kantas vägen genom skogen av försäljare som tjatar och vill fösa in dig i deras små stånd. Väl framme vid vattenfallet fanns en livs där du kunde köpa glass. Känns en aning sorgligt att det ska behöva vara så.Hur som helst, spännande att se sig omkring ännu mera på ön och bilda sig en uppfattning. Sedan var denna dag den värsta hittills med min kropp som säger ifrån, men till slut kom smärtstillandet och därmed räddningen... JUST NU befinner vi oss på en ö utanför Bali och har det hur jävla fantastiskt som helst men uppkopplingen är dålig och jag uppdaterar när jag får chansen! Dessa bilder hann jag ladda upp innan vi åkte från Ubud. Önskar er alla en bra helg, från oss i Indonesien!