Linn Holward

A new beginning


Så har en vecka passerat av det nya året. En vecka har vi bott i vår nya stad. Latat oss och kollat serier och tagit igen oss efter den långa men sjukt roliga nyårsnatten tillsammans med efterlängtade vänner. Vi har packat upp kartonger, ätit pizza på golvet innan möblerna var på plats och "boat" in oss (oklart om det ens är ett ord?) i nya lyan. Vi trivs bra som fan och jag vill säga tusen tack till Jossan som slängde ut sin förra stackars hyresgäst så att vi kunde flytta in istället. Ted har gjort sina första dagar på nya jobbet. Vi har haft hela gänget på inflyttningsfika. Gått promenader i det iskalla vintervädret. Besök från Åland och en sväng till IKEA.

Vi har haft världens bästa Erika och Andreas på besök också.Har ju lovat att försöka hålla i fotandet och bloggandet trots att vi är tillbaka i Sverige. Jag ska göra mitt bästa!

PS. Längtar tillbaka till andra sidan klotet en aning idag när det är -20 minus. Haha. Men vackert är det ju!
What a year
Tvåtusenfemton. 
Antagligen det mest händelserika året någonsin, hittills i livet.

Året som började i Noosa, Australien. Champagne, hetta, sanden mellan tårna. Störtskur. Nattbad. Kramar och pussar och gott nytt år-önskningar åt alla håll. INTE EN ANING om vad som skulle komma härnäst. Lyckliga. Förväntansfulla.

Vi bodde några meter från havet och nationalparken och fasen vad vi älskade det.

Tillsammans med ett gäng vänner åkte vi över till världens största sand ö och campade i tre dagar. Körde fyrhjulsdrivna bilar, badade och låg på stranden och tittade på stjärnorna.


Februari kom och vi lämnade våra två jobb, våra fina nyfunna vänner och världens vackraste plats bakom oss (och hade nog aldrig anat att vi skulle flyga tillbaka till Noosa ett halvår senare). Vi klämde in alla våra tillhörigheter i en van och drog iväg på den längsta och härligaste roadtripen - längs Australiens östkust, ända ner till Melbourne och Adelaide. Bodde i bilen i över en månads tid och fick många fantastiska och udda upplevelser. Regnskog, berg, vattenfall, storstäder.

 

Vi blev urfattiga och flög från Melbourne tillbaka till Queensland och bestämde oss för att ge farm-livet ett försök. Flyttade ut i bushen till ett mysigt hus som vi delade med ett franskt och ett engelskt par. 2,5 månader lyckades vi plåga oss igenom. Slet som djur med elaka chefer skrikandes bakom axeln. Paketerade äpplen tills kropparna sade nej. Då kämpade vi lite till och i maj drog vi från Äppelriket. Med en reskassa större än när vi lämnade Sverige. Lyckan var återigen total.
 

Kom hem till en otroligt efterlängtad familj och fick se syrran ta studenten. Sedan följde en kall och till en början väldigt tråkig svensk sommar. Kroppen sade ifrån och det blev en massa springa hos läkare, sjukgymnast och kiropraktor. Bara frågor men inga svar. Smärta. Bortdomnade ben. Frustration.

Men även många fina stunder med alla underbara människor vi har i vårt liv. AC/DC konsert. Jobb på festival. Gävle och Uppsala hos vännerna. En vecka på Gotland. Småland med familjen och Tallinn med Teds föräldrar.
 


När hösten närmade sig Sverige gjorde vi om den långa flygresan hela vägen tillbaka till Down under och möttes av våren i Brisbane. Vi åkte tillbaka till Noosa för en vecka med en efterlämgtad vän. Kadi-Ann.
Noosa i mitt hjärta föralltid.


Sedan tog resandet fart... på riktigt! Äventyr och minnen för livet. (Vad fan menar hon nu tänker ni, de som inte gör annat än reser). Jag tror inte att vi bott mer än en vecka max på platserna vi besökt under hösten. Är förevigt tacksam över att vi bestäde oss för att göra det vi gör.

Det har vart som en DRÖM. Men också en MARdröm när ryggen pajade. 3,5 veckor på Bali. Tiilbaka till Australien. Västkusten. Gjorde dröm roadtripen genom öknen och nationalparkerna. Var hög på livet. Fick besked om diskbråck. Insåg ganska så snart att reskassan rann mellan fingrarna och att sjukvård i Sverige var en bättre plan. Åkte till Melbourne och världens bästa Pauline och firade min 25-årsdag. Bokade flyg hem med stopp i Thailand. Tre veckor av värme, en del sol, och med massor av bad och REGN. Överlevde flygresan med många värktabletter vankandes av och av uppe i luften och kom hem till familjen och julen.

Paradisön - även kallad Gili Air.

Western Australia. Kanske vår häftigaste resa hittills.OCH SÅ blev det helt plötsligt 2016!
Vi är tillbaka hemma (var nu det är?). Så mycket har hänt. 1,5 år har gått sedan vi hade en trygg vardag hemma i Sverige. Känner mig nog lite granna som en främling i mitt nya gamla liv. Flyttkartongerna har precis blivit uppackade i Uppsala. Att vara i det som en gång var vardag känns nu främmande och nytt. Jag har ingen aning om vad året och livet har att ge - och det är ju det som är meningen eller hur?

Med dig är livet bäst!


Ta hand om varandra i år mina vänner. Det är mitt enda nyårslöfte i år. Att ta hand om mig själv och min kropp, om mina nära och kära och vår jord. Kärlek övervinner allt.
Puss och kram