Linn Holward

Lissabon, Portugal


Det är bara några dagar kvar till jul och inte många dagar kvar på det här året.
Är sliten, sjuk och hemma från jobbet idag och därför hamnade jag här, där jag såå sällan sitter nuförtiden. Framför min gamla slitna (och urdåliga) dator och mitt i bildmappen från våra veckor i Portugal i somras. Faktiskt en av de BÄSTA resorna vi gjort tillsammans, helt klart. Vi hade inte mycket semester i somras, bara två veckor, men de två veckorna kunde inte varit bättre.Vi lämnade Sverige i en dag juli och landade mitt i ett guldskimrande Lissabon. Färgglada vackra gamla hus, dofter, människor, värme och solen som gick ned över staden. Vi klev nästan direkt ut till denna vy från bilderna ovan. Vi kastade väskorna på sängen, gick ut genom hotellporten och började vandra uppför. Hittade ett super ställe dit vi återkom fler kvällar. Miradouro de Nossa Senhora Do Monte. Alla otroliga utkiksplatser där man kan se solnedgången är anledning nog att gilla Lissabon.


Vi blev båda totalt jävla kära i Lissabon från dag ett och det kommer nog inte dröja länge innan vi åker dit igen. Vill man tappa bort sig i timmar bland charmiga kaklade gamla hus och hitta små mysiga caféer och barer så är stadsdelarna Alfama och Graca att rekommendera. Det enda som behövs egentligen är tid och ett par väldigt sköna skor. Har aldrig någonsin gått så mycket i trappor förut. Själva staden ligger på sju kullar så var och hur man än går är det backigt.

Bilderna ovan är tagna på Casa Independente som låg mittemot vårt hotell på ett litet torg. Jättemysig bar med stora vinrankor i taket. Alltså vinet i Portugal! Det blev en del sånt kan man säga.


Högsommar i en stad är lika med jäkligt varmt såklart, men det fanns många mysiga parker. Här i Principe Real.

Rooftop bar med jättegoda billiga drinkar och en million dollar view, Park bar!

Självklart hade vi gjort en del research (jag reser ju trots allt med en matnörd) men det var INTE svårt att hitta fantastisk mat. Vi är ju vegetarianer sedan några år tillbaka men det var inte ett problem här. Här på ett ställe som var fullsatt varje kväll, men man kommer dit och skriver sitt namn på väggen och hänger på gatan utanför och dricker margaritas till ens bord blir ledigt. För ja, man kan dricka på gatan. Haha.