Linn Holward

Portugal road trip - Back in Lissabon
 
Trots den bästa jäkla roadtrip man kan tänka sig var vi ändå super taggade när vi kom tillbaka till Lissabon för några dagar i staden innan vi skulle åka hem till Sverige igen. Vi hade liksom bara fått mersmak av våra dagar i där innan vi hämtade bilen och körde iväg. 


Vi försökte välja lite andra kvarter jämfört med första besöket, inte för att vi på något sätt var missnöjda, men för att vi ville se olika sidor av staden. Lissabon är verkligen hur charmigt som helst med alla färgglada hus, de gamla spårvagnarna och alla trånga gränder med caféer.En svettig morgon tog vi oss till fots till utkanten av staden och en plats som heter LX factory. Ett  gammalt industiområde som var sådär lite lagom hipster. Okej ironi, mer hipster än allt annat. Som en liten mini-stad med caféer, barer, konst och butiker med allt konstigt man kan tänka sig.
 
Vi lunkade runt och svalkade oss så fort vi fick chansen från den varmaste dagen på resan. Bubbel på ett tak med utsikt över Lissabon, så härligt! Skulle gärna besöka denna stadsdel på kvällen.
Jag har aldrig varit i San Fransisco men får för mig att städerna har vissa likheter.

 
Jag älskar verkligen stämningen över lag i Lissabon och speciellt alla utkiksplatser runt om i staden. Vissa där folk sitter helt tysta och ser solen gå ner och andra där det ställs till med fest, musik och dans. Samlingsplatser för gamla och unga med små kiosker man kan köpa öl  (eller något annat såklart). Följ bara vilken random skylt som helst där det står Mirador när solen börjar gå ner och du kommer inte att ångra dig.

 
Och vårt hotell denna gång! Casa do Barao. Om ni någonsin åker till Lissabon och vill bo mitt inne i centrum, välj detta. En av de bästa hotellen vi bott på hittils. För servicen, guld läget, rummen, den gröna oasen till innergård och alla mysiga små sällskapsrum.
 


(null)
Bästa vegetariska resturangen som dessutom är hur mysig som helst! PSI heter den.

Ett av våra absoluta favorit ställen när det gäller ost och vin-barer, By the Wine. Men egentligen kan man kliva in i vilken liten vinbar som helst och få helt grym service och gott vin.


Redan påväg hem från denna resa började vi planera när vi skulle komma tillbaka, vilket faktiskt är ganska ovanligt. Vi brukar alltid vara på jakt efter nya destionationer... så det är ju ett väldigt bra betyg! 
Hoppas vi ses i vår/sommar Lissabon!