Linn Holward

Portugal road trip - Odeciexe
 
Okej, utan tvekan den coolaste stranden på resan genom Portugal var denna... Odeceixe! Jag vet inte om mina bilder ger någon rättvisa egentligen. Man kände sig minst sagt som en liten människa på denna plats. Trots att stranden är jättepopulär känns det inte trångt eftersom den verkligen är HUR stor som helst.

Här var vågorna höga och man kunde ta surflektioner på stranden. Mellan stenformationerna på stranden fanns det också som olika små pooler som tidvattnet lämnat efter sig där man kunde bada. Väldigt svårt att hitta en bit skugga dock, haha! Vi kan ha varit de enda på stranden utan ett parasoll (somvanligt då med andra ord).


Vid lunchtid åkte vi iväg in till den lilla byn. En by som verkligen var väl värd ett besök, super mysig!
Vi bodde inte här utan i en by en bit bort, men skulle jag besöka Odeciexe igen skulle jag definitivt boka ett guesthouse här.
 

När vi sedan kom tillbaka till stranden efter någon timme hade tidvattnet rullat in och det var som att komma till en helt ny plats. Havet hade mynnat samman med ån som går från byn ner till stranden och där kunde man hyra kajaker och strand-up paddleboards.
Fortsättning följer... vidare mot Lagos!