Linn Holward

UK weekend

Mitt i det mörkaste av höstmörker, en helg i November, åkte vi till landet som om möjligt är ännu mera grått än detta - England! För att hälsa på vår älskade vän Matt (som vi bodde tillsammans med i Australien). Han var ju och hälsade på oss förra sommaren och nu var det dags att ses igen tyckte vi!Matt bor i en stad som heter Preston som ligger ca en timmes bilresa från Manchester. Trots att vi var där i fem dagar så var nog Preston ändå den plats vi såg minst av! Och det pga att Matt hade så mycket annat han ville visa oss. Vi blev bjudna på olika middagar hos släktingar till Matt som tyckte det var jätteroligt med svenska besökare haha. Vi hängde med hans vänner på puben och var iväg till Lake Disctrict och vandrade en dag.


Första dagen var dock Matt tvungen att jobba några timmar. Han behövde vara på ett möte på ett hotell mitt ute i ingenstans på landsbygden, så jag och Ted fick underhålla oss själva med promenader och sedan bubbel framför brasan när vi kände oss nöjda!
 

På lördagen tog vi och Matt och hans vänner bilen in till Manchester och checkade in oss på ett Airbnb mitt i stan. Vi drack kaffe, gick runt i coola butiker och hade sedan världens roligaste fest kväll som varade alldeles för långt in på morgonen. Det fanns så många roliga ställen verkligen men jag skulle aldrig minnas namnen på dem.

 


Vi vaknade dagen efter med ett ryck när vi insåg att det var dags att checka ut och stormade ut ur lägenheten med andan i halsen. Denna dag var också min födelsedag och efter en stunds irrande runt på gatorna hamnade vi på världens bästa brunch på ett ställe som heter Federal! Så gott, behöver ett sådant här ställe här i Uppsala.
 
Resten av dagen strövade vi bara omkring i Manchester, kollade in julmarkanden som nog var den bästa jag satt min fot på. Man kände sig som ett barn där.

Jag älskar weekends för att man hinner så mycket (allt förutom att vila). Det känns som om man varit bortrest hur länge som helst fastän det egentligen bara gått några dagar. En riktigt bra resa, tack vare Matt. Längtar tills vi ses igen! Nära vänner som man hittar på resor är verkligen något speciellt. Man delar allt och är runt varandra dygnet runt i några månader och bara sådär känns det som om man hängt ihop i tio år.