Linn Holward

Palma weekend


HÄR kommer massor av bilder som blivit bortglömda från vårens andra resa.
Trots att jag rest så otroligt mycket har det gått tjugo(!) år sedan jag var utomlands med min egen familj. Det var lite för länge sedan tyckte vi och gjorde slag i saken och gav varandra en resa i julklapp. Weekend i Mallorcas huduvudstad Palma. Till samma plats där mamma och pappa gifte sig 1996, när jag bara var en liten femåring och syrran låg i magen. 


Alltså, vilken härlig stad! Helt fantastisk och perfekt weekend resmål. Här har man somvanligt valt bilder med omsorg haha. Sanningen är att det faktiskt var 13 grader och regn halva tiden, men när man ska minnas tillbaka är ju sommarbilder så mycket härligare, right? Så, ungefär såhär hade vi det en helg i slutet av april:

Helt kär i områet Santa Catalina med de små färgglada husen och fruktträden. Här fanns också enligt oss alla de bästa resturangerna/caféerna.

Vi besökte katedralen såklart (så vacker) och åt massor massor av tapas. Ost och vin. Livet.

En kväll när vi var ute på barrunda hamnade vi på en lite udda men rolig pub där de hade quiz. På spanska såklart! Haha. Vi vann ju inte direkt kan jag säga.
 

När vädret var som allra tråkigast tog vi ett gammalt tåg upp i bergen till en liten by som heter Soller. Så jäkla vackert! Sen tog vi en buss vidare till Port de Soller, lika fint det. 
Verkligen idyllisk vy i Port de Soller.Sista dagen blev det strandhäng på Platja de Palma i väntan på flyget. Lite för kallt för sol och bad men SÅ mysigt ändå. Inte allt för många tursiter i sikte denna April dag.


Vi hade somvanligt hyrt en egen liten lgh (hotell är tråkigt, och dyrt såklart) strax utanför Santa Catalina, minns ej områdets namn. Det låg bara några hundra meter från hamnen, och vackert var det!

Dags att dra hem! En sådan härlig resa.
Hade nästan glömt för det känns som så längesedan. Åker mer än gäärna tillbaka.

NU ska jag rusa iväg till bussen mot Arlanda, för idag åker vi till Portugal! Wiho. Glad sommar!
Once upon a time in Berlin

 
Har världens pollenallergi-attack och ligger inne andra dagen i rad, dålig början på semestern, men då passar jag på att skriva här och berätta om vår weekend i Berlin!
Den blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men här i bloggen har jag ju delat med mig av varje reseberättelse i snart tio år så varför ska denna vara ett undantag? Det var mars, det var kallt, livet var allmänt trött och vi behövde miljöombyte... en chansning, min första resa, min första flygtur sedan skräck resan hem från andra sidan jorden när ryggen var paj. Det visade sig att jag inte var fullt så kry som jag trodde och det blev för många vilo timmar i sängen på rummet. MEN vi hann såklart se en hel del av Berlin ändå! och fick några härliga stunder och några solglimtar från vädergudarna. Bilderna ovan är från när vi kollade in muren vid East side gallery som jag inte hann med förra gången jag besökte Berlin.


Vi bodde här, i stadsdelen Kreuzberg. I en super mysig liten cool lägenhet som vi hyrde från en tjej via Air Bnb. Älskar Air Bnb. Denna stadsdel är väldigt mångkulturell dvs matytbudet var BÄST. Kan verkligen rekommenderas om man inte vill bo mitt i city som tenderar att bli rätt tråkigt när det gäller boenden. En riktig miss var dock sängen (en hård madrass på golvet). Jag har dock lärt från denna erfarenhet och numera vet jag att jag inte längre kan sova hur som helst haha.


I närheten av vårt boende låg bland annat detta lilla café, vår absoluta favorit där vi åt frukost/brunch varje morgon. Roamers.
Ni förstår vad jag menar va?


Det regnade en hel del och då shoppade vi och kollade i en massa härliga vintage butiker. 
Kilopris på second hand-kläder i vissa butiker


Ännu ett mat tips på galet god Turkisk mat!
Sista dagen kom solen och vi besökte en riktigt härlig marknad som innehöll allt en marknad bör. Saknar verkligen, i Australien fanns det alltid mängder av sköna marknader med olika teman.  


I Berlin finns MASSOR att se och göra. Jag har varit där en gång tidigare med brudarna och gjorde då helt andra saker. Då var det också högsommar vilket såklart är bättre än isiga vårvindar. Nu blev vi ju en aning begränsade av mitt mående, men lite hann vi utforska. Vi drack god öl på bryggeri, hittade små barer som verkligen var ett hål i väggen bakom hemliga dörrar och vandrade runt i staden och gick vilse. Det måste man ju göra.


Näst sista kvällen pallrade jag mig ut och vi gav oss på jakt efter en bar jag hört talas om - Klunkerkranich.
Det låg i ett köpcenter allra högst upp och för att ta sig dit fick vi leta oss genom ett parkeringsgarage. Trodde vi var helt fel ute och så - bam. Utsikt över hela Berlin och solnedgång. Super tips!


Och det var faktiskt efter denna resa som jag insåg i vilket otroligt dåligt skick jag var i och blev sjukskriven på halvtid. Innan dess hade jag bara gått i min bubbla av jobb, sova och gråt av smärta. Perspektiv. Som man alltid får när man reser, kort eller långt. Så jävla viktigt! Men nästa gång jag återvänder till Berlin blir det med pepp i kroppen!

Puss och kram
Sommartid

Delar med mig av ett gäng mobil bilder från några veckor tillbaka. Jag jobbar fortfarande och har därför inte riktigt hunnit njuta till fullo av denna sommar än så länge. Men om cirka sju timmar när jag cyklar hem från jobbet, då är det semester som gäller! Och jag kan knappt beskriva hur jäkla skönt det ska bli.

Sommaren so far: För cirka en månad sedan kramades jag och mina kollegor med våra fina sex/sju-åringar, delade ut diplom och tackade för det här året. Barnens första år i skolan. Mitt också! Dvs sedan jag gick i skolan själv. Och jag var inte alls beredd på känslorna som kom och tårarna jag fick svälja, haha. Men jag antar att det bara är att vänja sig nu som lärare. I augusti kommer ett nytt gäng som jag säkerligen kommer fästa mig vid lika mycket. Värdens bästa jobb helt klart, men våren har långt ifrån lätt. Blev sjukskriven halvtid igen i mars och är det ännu. Fortfarande vidriga nervsmärtor i benet och en rygg som sällan känns riktigt okej trots allt jag gör dagligen för att förbättra mitt tillstånd. Bara att kämpa vidare...


Det har blivit en del after works, kvällar på stan med gott käk. Förra veckan blev det också ett ganska så misslyckat försök till utomhusbio, haha. De ljusa kvällarna. Det bästa med hela sommaren! Dock inte när man ska se bio. Ungefär vid elva-tiden när den envisa solen fortfarande inte riktigt gått ner åkte vi hem och sov istället. Omöjligt att urskilja något på skärmen. 

Skrattade gjorde vi ändå, utan film på duken. Skrattade så att vi nästan grät och så att folk på filtarna bredvid vände sig om.
Första helgen i juni firade vi välrdens bästa Malin som tog examen. Igen. Sjuksköterska 2.0. Hon är så duktig.
Utsikten från nyöppnade Miss Voon på bilden ovan. Hur nice?


Har faktiskt börjat förälska mig lite granna i staden Uppsala. Något jag aldrig trodde och det var ju inte heller riktigt ett aktivt val när vi hamnade här efter Australien. Men nu när jag äntligen mår bättre och kunnat börja göra saker har jag insett att jag gillar det. Så här blir vi nog kvar ett tag.Vi har hälsat på dessa två också, som skaffat sig världens finaste hus utanför Forsbacka.
 
Förutom detta ovan och säkert en hel del jag glömt skriva om så har jag och Teddie firat ett år som förlovade och nästan sex (!) år tillsammans! Han är bara bäst.


Nu ska jag ta en promenad och sedan göra mig i ordning för jobb. Förra veckan och denna vecka när min skola är stängd har jag vart på sommarfritds på en annan skola.

Nu när jag får semester ska jag VILA och sedan ska vi också RESA en hel del.
Om jag får något ryck av vilja och tid ska jag skriva här och dela med mig av bilderna från våra två senaste resor under våren som helt blivit bortglömda. Önskar er alla en fin sommar.