Linn Holward

Once upon a time in Berlin

 
Har världens pollenallergi-attack och ligger inne andra dagen i rad, dålig början på semestern, men då passar jag på att skriva här och berätta om vår weekend i Berlin!
Den blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men här i bloggen har jag ju delat med mig av varje reseberättelse i snart tio år så varför ska denna vara ett undantag? Det var mars, det var kallt, livet var allmänt trött och vi behövde miljöombyte... en chansning, min första resa, min första flygtur sedan skräck resan hem från andra sidan jorden när ryggen var paj. Det visade sig att jag inte var fullt så kry som jag trodde och det blev för många vilo timmar i sängen på rummet. MEN vi hann såklart se en hel del av Berlin ändå! och fick några härliga stunder och några solglimtar från vädergudarna. Bilderna ovan är från när vi kollade in muren vid East side gallery som jag inte hann med förra gången jag besökte Berlin.


Vi bodde här, i stadsdelen Kreuzberg. I en super mysig liten cool lägenhet som vi hyrde från en tjej via Air Bnb. Älskar Air Bnb. Denna stadsdel är väldigt mångkulturell dvs matytbudet var BÄST. Kan verkligen rekommenderas om man inte vill bo mitt i city som tenderar att bli rätt tråkigt när det gäller boenden. En riktig miss var dock sängen (en hård madrass på golvet). Jag har dock lärt från denna erfarenhet och numera vet jag att jag inte längre kan sova hur som helst haha.


I närheten av vårt boende låg bland annat detta lilla café, vår absoluta favorit där vi åt frukost/brunch varje morgon. Roamers.
Ni förstår vad jag menar va?


Det regnade en hel del och då shoppade vi och kollade i en massa härliga vintage butiker. 
Kilopris på second hand-kläder i vissa butiker


Ännu ett mat tips på galet god Turkisk mat!
Sista dagen kom solen och vi besökte en riktigt härlig marknad som innehöll allt en marknad bör. Saknar verkligen, i Australien fanns det alltid mängder av sköna marknader med olika teman.  


I Berlin finns MASSOR att se och göra. Jag har varit där en gång tidigare med brudarna och gjorde då helt andra saker. Då var det också högsommar vilket såklart är bättre än isiga vårvindar. Nu blev vi ju en aning begränsade av mitt mående, men lite hann vi utforska. Vi drack god öl på bryggeri, hittade små barer som verkligen var ett hål i väggen bakom hemliga dörrar och vandrade runt i staden och gick vilse. Det måste man ju göra.


Näst sista kvällen pallrade jag mig ut och vi gav oss på jakt efter en bar jag hört talas om - Klunkerkranich.
Det låg i ett köpcenter allra högst upp och för att ta sig dit fick vi leta oss genom ett parkeringsgarage. Trodde vi var helt fel ute och så - bam. Utsikt över hela Berlin och solnedgång. Super tips!


Och det var faktiskt efter denna resa som jag insåg i vilket otroligt dåligt skick jag var i och blev sjukskriven på halvtid. Innan dess hade jag bara gått i min bubbla av jobb, sova och gråt av smärta. Perspektiv. Som man alltid får när man reser, kort eller långt. Så jävla viktigt! Men nästa gång jag återvänder till Berlin blir det med pepp i kroppen!

Puss och kram
#1 - Clara

Åååh Berlin är så jäkla mysig stad! Älskar stället på andra bilden uppifrån! Vill verkligen dit igen <3

#2 - Mikaela

Vilka härliga bilder :D

#3 - Anonym

Spana gärna in min blogg på nouw! Härliga bilder du tagit😊

#4 - Sverigebevakning

Härliga bilder. http://sverigebevakning.blogg.se/?tmp=748162

#5 - Josäfin Andersson

Men galet vad härligt inlägg :D

#6 - Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Vilken mysig resa! Har själv funderar på att prova på Air Bnb, men det känns så fel att klampa in en främlings hem. Det är säkert bara jag som tänker så dock, haha!

#7 - Linnea

vilka fina bilder!

#8 - oddeco en hållbar blogg

Wow, det ser helt magiskt ut! Jag måste till Berlin, besöka deras ekoställen och lösviktsbutik <3 Såg ni några trevliga ekobutiker?

#9 - Ylva

Omg! Vill åka till Berlin nu på stört ju!

#10 - Julia

Wow!

#11 - Jessica Högberg

Superläckra bilder!!

#12 - Jasmine

Du delar med dig av många inspirerande bilder från er weekend i Berlin - så himla roligt att se!
Kram

#13 - anne von porat Veckomagasinet

Du verkar ha haft det supermysigt

#14 - Fanny Ståhl

Berlin är ju så mysigt!

#15 - christian

Som "Urberlinare" får jag nästan hemlängtan när jag beskådar de vackra fotona! :)

#16 - Anne von Porat Veckomagasinet

Jag har varit i Berlin en fin och lung stad.

#17 - kerstin ehrenholm

Jag har vareit i Berlin en gång Måste dit igen Fina bilder

#18 - Matilda Kälström

Nu blir jag väldigt sugen på att åka till Berlin! Har aldrig testat Air Bnb, hur funkar det? :D